Swoją przygodę z dietetyką rozpoczęłam na Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu.
Studia na kierunku dietetyka I stopnia ukończyłam na Wyższej Szkole Uni-Terra w Poznaniu.
Tytuł magistra dietetyki uzyskałam na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu kończąc studia II stopnia na kierunku dietetyka. Specjalności jakie wybrałam to dietetyka kliniczna i żywienie w różnych etapach ontogenezy. Wciąż poszerzam swoje umiejętności i wiedzę biorąc udział w szkoleniach i Konferencjach Naukowych, opartych na najnowszych badaniach takich jak np. „Nowe perspektywy w dietoterapii chorób metabolicznych i cywilizacyjnych” czy też „ Dietetyk i diagnosta laboratoryjny, wspólna praca dla zdrowia pacjenta”.




Specjalizuje się w dietetyce klinicznej, chorobach dietozależnych i otyłości.
Uważam, iż pierwszym krokiem do sukcesu jest racjonalne podejście do diety. Stopniowa zmiana nawyków żywieniowych i indywidualnie skomponowany plan żywieniowy tak, aby dieta była przyjemnością, a nie katorgą i wyrzeczeniami. Zależy mi na tym, aby każdy pacjent był zadowolony, a jego oczekiwania spełnione. Aby dieta była smaczna i dopasowana do preferencji, stylu życia i stanu zdrowia pacjenta. Oferuje stały kontakt, wsparcie, motywacje oraz możliwość zmian w jadłospisie.
Plan żywieniowy układam po przeprowadzeniu wywiadu zdrowotno- żywieniowego oraz po interpretacji badań laboratoryjnych, które odpowiednio zinterpretowane pozwalają ocenić stan zdrowia pacjenta oraz określić jaki rodzaj dietoterapii należy zastosować.